dla mnie dźwięk TDi to wielka zagadka. Sądze że redaktorzy gazet podchodzą do tej westii właśnie mało racjonalnie. Twierdzą że głośno chodzą bo tak wszyscy mówią, a tym czasem 80% pasażerów których wioze moim 1,9 (8 zaworów) mówią że chodzi jak benzyna, pozostałe 20% twierdzi że mit TDi to bajka. Fakt praca silnika jak się w słuchasz jest jakby twardsza w porównaniu z CR, ale O II nie należy do samochodów głośnych.... :wink:
Ja mam wrazenie, ze moj 1.9 TDI chodzi głośniej niż w OI
Może przy ruszaniu. Moim zdaniem wygłuszenie jest bardzo dobre. Przy prędkościach podróżnych (100-120) w ogóle go nie słychać tylko pęd powietrza... Kolega ma O1 90KM z 2005 roku i nie jest tam ciszej
Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...
Pisałem wcześniej, że zawarłem umowę wstępną na zakup ww. cacka (odbiór ok. 10.11.2005).
Dzisiaj mocno zaskoczył mnie sprzedawca z salonu, z którym podpisałem umowę. Zadzwonił i powiedzieł, że ten kolor i w tym terminie, co do którego umówiliśmy się w umowie będzie zawierał ksenony. Dodał jednak szybko, że ten dodatek oni biorą na siebie, a ja nic więcej nie będę musiał płacić. Lekko zmartwiony zapytał, czy się zgadzam. Przezornie lekko "kręcąc nosem" (a w duchu nie posiadając się z radości) wyraziłem łaskawie zgodę.
Dzisiaj odebrałem O II 2.0 TDi Elegance.
Świetnie się czuję z tego powodu. Śliczne, pachnące nowością auto.
Po niedzieli opiszę moje pierwsze spostrzeżenia z użytkowania tego auta.
Pozdrawiam.
Auto bezwzględnie warte swoich pieniędzy. Gratulacje i bezproblemowego długiego użytkowania
Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...
Komentarz